Fokus / Фокус / Fokusi

ŽIKA PRAŠIO KOMARCE ZA 60 MILIONA Socijalista iz Apatina najveći trošadžija na lokalu

Datum: 23.08.2016.

Srbija

28.07.2016.

Izvor: www.blic.rs

 

Prema uvidu u izveštaj komisije za proveru budžeta, gotovo svi poslovi u opštini Apatin, kojom je u šest mandata vladao socijalista Živorad Smiljanić, završeni su bez raspisivanja tendera ili javnih nabavki.

Na ime deratizacije, suzbijanja ambrozije i komaraca sa preduzećem “Ciklonizacija” sklopljen je ugovor 2013. godine koji je potom obnovljen 2014. i 2015. godine. Godišnje se za ove potrebe izdvajalo oko 19 miliona dinara, opet bez postupka javnih nabavki.

- Imamo problem sa komarcima i u redu je da se to plati. Međutim, problem postoji i dalje, od komaraca ne može da se živi, a ni dug za prethodnu godinu nije vraćen - kaže izvor “Blica” iz vrha opštinske uprave.

U izveštaju se navode i astronomski troškovi za održavanje vozila i godišnje registracije luksuznih vozila. Tako je u prošloj godini samo za gorivo izdvojeno skoro 4,2 miliona dinara, a pređeno je 225.000 kilometara, ili 615 kilometara dnevno. Sve to opet bez javne nabavke.

 

Više pročitajte na: http://www.blic.rs/vesti/politika/zika-prasio-komarce-za-60-miliona-socijalista-iz-apatina-najveci-trosadzija-na-lokalu/lglv3s5