Fokus / Фокус / Fokusi

Groblje za kućne ljubimce tek 2018. godine?

Datum: 24.06.2016.

Srbija

15.06.2016.

Izvor: www.blic.rs

 

Beograd, kako stvari stoje, neće dobiti groblje za kućne ljubimce pre 2018. godine! Posle dva neuspešna pokušaja, nedavno je raspisan i treći tender za izradu projekta budućeg objekta u Bloku 51, gde će vlasnici domaćih životinja, jednoga dana, moći da sahranjuju svoje preminule ljubimce.

Prvi planovi za groblje kućnih ljubimaca datiraju još iz 1996. godine, ali se dalje od toga nije otišlo. Ideja se prenosila iz vlasti u vlast, a građani su svoje ljubimce sahranjivali gde su stigli. I poslednje obećanje nadležnih da će sve biti gotovo do kraja 2016. - neće biti ispunjeno.

Buduće večno počivalište imaće mesta za 2.200 ljubimaca, a rozarijume i kolumbarijume, ali i “aleju velikana” i spomen-park namenjeni za životinje iz Zoo-vrta. Buduće groblje životinja trebalo bi da bude smešteno u Bloku 51 na Novom Beogradu, nedaleko od auto-puta Beograd-Zagreb.

Zainteresovani na tender mogu da se jave do 11. jula, a rok za završetak svih planova je šest meseci od potpisivanja ugovora. Dakle, u idelanoj varijanti gradnja bi mogla da počne u aprilu-maju naredne godine.