Fokus / Фокус / Fokusi

Istraga protiv gradonačelnika nastavljena

Datum: 03.06.2016.

Srbija

23.05.2016.

Izvor: www.juznevesti.com

 

U dokumentu koji je iz Višeg javnog tužilaštva dostavljen Topličkom centru za demokratiju, koji je u ime Republičke uprave za javne nabavke nadgledao tu javnu nabavku, navodi se da je od policije zatraženo dostavljanje dodatnih informacija i prikupljanje podataka.

Kako se navodi u dokumentu u koji su Južne vesti imale uvid, Više javno tužilaštvo je pojasnilo da je Tužilšatvo za organizovani kriminal prethodno odustalo od istrage jer je utvrđeno da nema elemenata krivičnih dela koje spadaju u nadležnost tog tužilaštva, ali ne i da li ima nekih drugih krivičnih dela.

Podsetimo, Južne vesti su septembra 2014. godine objavile da su najviši gradski funkcioneri "štelovali" kriterijume na najvećem tenderu u novijoj istoriji Niša, prilagođavajući ih određenim prevoznicima.

Ovo je dokazano i audio-snimcima na kojima se čuje kako na sastanku u Gradskoj kući gradonačelnik Zoran Perišić svojim saradnicima objašnjava razloge za određene kriterijume iz teksta tendera koji je tek trebalo da bude raspisan.

Sam Perišić je ubrzo potvrdio autentičnost tog snimka, a zatim je "građanski nadzornik" podneo krivične prijave protiv njega i izvršnog direktora gradske Direkcije za javni prevoz i zatražio da se poništi tender.

Više pročitajte na: http://www.okradio.rs/vesti/regionalne/ni-istraga-protiv-gradonacelnika-ipak-nastavljena_56250.html