Fokus / Фокус / Fokusi

NEMA MINISTRA, IMA NOVA LIMUZINA: Ministarstvo transporta i komunikacija BiH obnavlja vozni park

Datum: 19.05.2016.

Bosna i Hercegovina

28.03.2016.

Izvor: www.slobodna-bosna.ba

 

Iako puna četiri mjeseca funkcioniraju bez ministra, trenutnom rukovodećem kadru Ministarstva transporta i komunikacija BiH to ne predstavlja nikakvu zapreku da maksimalno koriste pogodnosti državne institucije i državne službe.

 

Tako su nedavno pokrenuli i gotovo završili proceduru nabavke nove limuzine (po svemu sudeći novog VW passata), koja će poreske obveznike u BiH koštati 50.000 KM.

 

Zašto baš sada jedna ovakva odluka, čemu potreba za kupovinom nove limuzine, za koga je ona namijenjena i postoji li ekonomska opravdanost ove kupovine, sve su to pitanja koja su uputili novinari Nezavisnih novina, ali im iz Ministarstva nije odgovoreno jer su i Saša Dalipagić (zamjenik ministra) i Igor Pejić (sekretar Ministarstva) bili odsutni zbog blagdana Velikog petka.

 

Nezavisne, također, pišu da nisu mogli dobiti odgovor ni na pitanje da li je ova nabavka zakonita, jer na čelu Ministarstva nema najodgovornijeg čovjeka koji potpisuje i odobrava sve ovakve nabavke.

 

No, sudeći prema samoj cijeni, vozilo se kupuje upravo za potrebe zamjenika ministra, a moguće da će ga koristiti i sekretar.