Fokus / Фокус / Fokusi

Projektni zadatak opet promijenjen

Datum: 14.04.2016.

Crna Gora

19.03.2016.

Izvor: www.vijesti.me

 

Direkcija javnih radova (DJR) objavila je nove izmjene tenderske dokumentacije u postupku izbora ponuđača za izgradnju šestosjede žičare K8, Kolašin 1600 u opštini Kolašin sa uslugama projektovanja akumulacionog jezera. Otvaranje ponuda zakazali su, poslije više prekida postupka, za 24. mart u 11 sati.

Ponovljeni tender, nakon propalog prošlogodišnjeg, objavljen je posljednjeg dana decembra prošle godine, i na njemu je promijenjen projektni zadatak u odnosu na prethodni tender. Tek sad, poslije dva i po mjeseca, DJR i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, koji su naručioci ovog tendera, opet mijenjaju projektni zadatak za posao čija je procijenjena vrijednost čak 9,5 miliona eura.  

Do nove promjene tenderske dokumentacije dolazi nakon odlaska dugogodišnjeg direktora DJR Žarka Živkovića, kojeg je odlukom Vlade zamijenio na toj funkciji dosadašnji direktor Pošte Milan Martinović.

U novim izmjenama i dopunama tenderske dokumentacije, koje su objavljene na veb sajtu Uprave za javne nabavke, međutim, nema izjave o nezavisnosti i mogućem konfliktu interesa novog direktora DJR Martinovića, a što je praksa za odgovorne rukovodioce koji bi trebalo da potpišu ugovor poslije okončanja postupka javnog nadmetanja.

Dopunjeno je i nedavno pojašnjenje koje je potpisao predsjednik Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda Rešad Nuhodžić. U skladu sa Zakonom o radu sada su precizirali da glavni inženjer i odgovorni inženjeri, na ovom tenderu, ne mogu biti zaposleni kod ponuđača kroz ugovor o dopunskom radu, što je Nuhodžiću prethodno promaklo da pojasni.

 

Više pročitajte na: http://www.vijesti.me/vijesti/projektni-zadatak-opet-promijenjen-880033