Fokus / Фокус / Fokusi

Gangsteraj umesto pravde, ponovo

Datum: 10.03.2016.

Srbija

07.03.2016.

Izvor: www.nadzor.org.rs

 

Već afirmisana u kršenju zakona i teško zavađena sa pravdom i moralom, Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki ponovo je potvrdila svoju žalosnu reputaciju, ali napravila i važan iskorak ka dnu, čije se dubine još uvek ne naziru.

Pored već viđenog poigravanja sa pravom, ova “institucija” je demonstrirala i otvoreno i direktno nepoštovanje suda, preciznije, potpuno suprotstavljanje navodima i nalozima iznesenim u presudama Upravnog suda u predmetima “Prokop” i “Usluge javnog prevoza za grad Niš”.

Umesto da donese nova i na zakonu zasnovana rešenja, usklađena sa pravnim shvatanjima Upravnog suda iznetim u presudama koje su donete po tužbama građanskog nadzornika – Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava, Komisija je istrajala u podršci prekršiocima zakona i kreatorima i izvođačima koruptivnih operacija, koji su teško oštetili građane Srbije.

Bez namere da nakon najnovijeg institucionalnog gangsteraja odustane od borbe za pravdu i istinu, Toplički centar za demokratiju i ljudska prava je i protiv novih odluka Komisije podeno tužbe Upravnom sudu.

Od Upravnog suda, institucije koja je u prethodnom odlučivanju pokazala integritet i odgovornost, očekujemo da ponovo presudi u skladu sa zakonom i stavi tačku na brutalno gaženje prava i tragično poigravanje sa činjenicama.

Više pročitajte na: 

http://www.nadzor.org.rs/gangsteraj_umesto_pravde.htm