Fokus / Фокус / Fokusi

Odbor za antikorupciju odrzao 22. sednicu

Datum: 18.03.2015.

Crna Gora

 

30.10.2014.

Izvor: http://www.skupstina.me/index.php/me/

 

Odbor za antikorupciju je na održanoj sednici obavio kontrolno saslušanje ministra ekonomije, ministra finansija i direktora Uprave za javne nabavke na temu „Višemilionski ugovori za pravne i konsultantske usluge plaćene od strane EPCG“ i usvojio sljedeće zaključke:

1. Upućuje se Vrhovnom državnom tužiocu  kompletan materijal koji su dobili članovi Odbora za antikorupciju od: Ministarstva ekonomije,  EPCG, Uprave za javne nabavke kako bi Vrhovni državni tužilac u roku od 30 dana Odboru za antikorupciju dostavio informaciju povodom ovih materijala, a u skladu sa nadležnostima Vrhovnog državnog tužioca i nadležnostima Odbora. Odbor traži od Vrhovnog državnog tužioca da u istom roku dostavi informaciju  o preduzetim radnjama povodom krivičnih prijava koje su podnijeli: Partija udruženih penzionera i  invalida i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora.

2. Odbor traži od Ministarstva ekonomije, odnosno Vlade i Savjeta za privatizaciju stavove povodom teme kontrolnog saslušanja, odnosno povodom  različitih stavova  koji su saopšteni u materijalima koje su članovi Odbora za antikorupciju dobili za śednicu.

3. Odbor će dostaviti  Upravi za javne nabavke materijal EPCG sa zahtjevom da se izjasni da li su ugovori o konsultantskim i drugim uslugama u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

4. Nakon dostavljenih informacija Odbor će održati posebnu śednicu na istu temu, o čemu će vezano za datum i učesnike  donijeti posebnu odluku.