Fokus / Фокус / Fokusi

SNIMCI UGOVARANJA TENDERA U NIŠU - "Nismo se mi pridržavali studije, niti bilo čega"

Datum: 20.01.2015.

Srbija

 

30.12.2014.

Izvor: Blic

 

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal dopunu ranije podnete krivične prijave protiv gradonačelnika Niša Zorana Perišića i zamenika predsednika Skupštine Grada Niša Nenada Stankovića, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom sprovođenja tendera za izbor gradskih prevoznika.

Na sajtu Koalicije za nadzor javnih finansija, objavljeno je da su prethodnih dana pribavljeni novi audio snimci koji su priloženi uz dopunu krivične prijave tužilaštvu.

-Snimci na nesumnjiv način potvrđuju da je Stanković, pozivajući se na gradonačelnika Perišića, vršio pritisak i uticao na JKP Direkciju za javni prevoz Grada Niša, da uslove tendera prilagodi „Niš-ekspresu a.d. Niš i JP „Aerodrom Niš, sa kojima su nakon postupka javne nabavke zaključeni ugovori, navodi Dragan Dobrašinović, predsednik UO Topličkog centra koji je Uprava za javne nabavke imenovala za građanskog nadzornika u ovom tenderu.

Iz ove NVO navode da je, pored navedenih snimaka, tužilaštvu dostavljen i spisak osoba koje mogu imati neposredna saznanja o uticaju Perišića i Stankovića na članove Komisije u postupku javne ove nabavke.

 

Više pročitajte na...

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/523360/SNIMCI-UGOVARANJA-TENDERA-U-NISU-Nismo-se-mi-pridrzavali-studije-niti-bilo-cega