Fokus / Фокус / Fokusi

Uprava za javne nabavke: Ojačati administrativne kapacitete kroz obuke i stručno usavršiti kadar

Datum: 09.12.2014.

Crna Gora

 

28.11.2014.

Izvor: Cafe Del Montenegro

 

Potreba za izradom novog strateškog dokumenta već tokom naredne godine jedan je od ključnih zaključaka na II Forumu o javnim nabavkama na temu "Javne nabavke: ključni elementi Strategije za razvoj sistema“.

Učesnici foruma su takođe konstatovali da je neophodno ojačati administrativne kapacitete kroz obuke i stručno usavršiti postojeći kadar.

II Forum o javnim nabavkama, otvorio je predsjednik Opštine Tivat Ivan Novosel osvrnuvši se na važnost efikasnog trošenja javnih sredstava .

Učesnici Foruma bili su i docent Mersada Mujevića, eksperti SIGMA-e  Teja Kolar i Daniel Ivarson, koji su bili aktivni učesnici u pisanju Izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama, kao i predstavnici Uprave za javne nabavke i Državne Komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki.

II Forum o javnim nabavkama imao je za cilj da učesnicima pruži priliku za pregled i diskusiju rezultata implmentacije Strategije razvoja sistema javnih nabavki u Crnoj Gori za period od 2011. do 2015. godine, a takođe i da se identifikuju smjernice za izradu novog strateškog dokumenta.

 

Više pročitajte na... http://www.cdm.me/ekonomija/uprava-za-javne-nabavke-ojacati-administrativne-kapacitete-kroz-obuke-i-strucno-usavrsiti-kadar