Fokus / Фокус / Fokusi

Predstavnici koalicije "Ka efikasnim mehanizmima javnih nabavki u državama (potencijalnim) kandidatima za članstvo u EU" u studijskoj poseti Slovačkoj

Datum: 01.10.2013.

EU

 

Bratislava, Slovačka

16.-20.09.2013.

 

U okviru projekta "Ka efikasnim mehanizmima javnih nabavki u državama (potencijalnim) kandidatima za članstvo u EU" u periodu od 16.-20.09.2013. organizovano je studijsko putovanje u Slovačku.

Tokom posete Slovačkoj predstavnici koalicije su imali veliki broj radnih sastanaka sa predstavnicima državne administracije, NVO sektora, medija, biznis sektora... Tema ovih sastanaka je bila razmena i prenošenje slovačkog iskustva u oblasti javnih nabavki upravo iz različitih aspekata. Preneto iskustvo i stečena znanja biće od velike koristi predstavnicima koalicije u narednim fazama projekta, posebno prilikom definisanja konkretnih preporuka za unapređenje nacionalnih sistema javnih nabavki u kontekstu evropskih integracija. 

Pored ovih sastanaka organizovana je i poseta Upravi za javne nabavke Republike Slovačke i radni sastanak sa rukovodiocima Uprave.