Fokus / Фокус / Fokusi

Dobijali poslove sa ljekovima za koje nijesu registrovani

Datum: 14.05.2013.

Crna Gora

 

25.04.2013.

Izvor : Portal “Vijesti”/Milorad Milošević

 

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki i ove godine je utvrdila niz nepravilnosti na godišnjem tenderu Apotekarske ustanove Crne Gore - Montefarm, jer su između ostalog ugovore o nabavci ljekova dodjeljivali firmama koje nijesu registrovane za tu dijelatnost.

Za razliku od prethodnih godina pod lupom državne komisije našle su se odluke Montefarma o dodjeli poslova firmama nekad „nedodirljivih“ biznismena u ovoj branši.

Komisija je utvrdila da je Montefarm ove godine nezakonito donio odluku o nabavci ljekova od firme Dubai biznismena Olega Obradovića i firme Urion, više od deceniju vodećoj u nabavci medicinske opreme i aparata u Crnoj Gori, jer nijesu imali dokaz da su registrovani za obavljanje te dijelatnosti.

Komisija je utvrdila da je Montefarm ove godine nezakonito donio odluku o nabavci ljekova i od firme Dubai biznismena Olega Obradovića i Uriona Obradović je bivši direktor Crnogorskog telekoma i bivši predsjednik borda Prve banke, a godinama se bavio i biznisom sa ljekovima. Do prije dva mjeseca bio je direktor Bajfarma (Baypharm), nakon čega je biznis sa ljekovima usmjerio preko svoje privatne firme Dubai...

Pročitajte više na: http://www.vijesti.me/vijesti/dobijali-poslove-sa-ljekovima-koje-nijesu-registrovani-clanak-125340