Fokus / Фокус / Fokusi

Policajci će opet ljetovati kod Kuljače?

Datum: 16.06.2016.

Crna Gora

06.05.2016.

Izvor: www.volimpodgoricu.me

 

Kompanija Gaga trend supruge Rajka Kuljače, jedina je dostavila ponudu na javni poziv koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo za javni poziv za smještaj 55 policijskih službenika tokom ljetnje sezone u Budvi.

To je “Vijestima” juče nezvanično rečeno, nakon zvaničnog otvaranja ponuda.

U pozivu piše da je institucija kojom sada rukovodi Duško Marković spremna da za dvomjesečni smještaj policajaca u metropoli turizma plati 114.800 eura.

Prethodnih osam godina  policajci su bili smješteni u apartmanima budvanske kompanije Gaga trend Jadranke Kuljače. Njen suprug nekadašnji je gradonačelnik te opštine i aktuleni svjedok saradnik u pojedinim tužilačkim predmetima o milionskim malverzacijama u Budvi.

Rajko Kuljača je godinama radio u Upravi policije.

U javnom pozivu koji je potpisao Marković, objašnjava se da u postupku javne nabavke može učestvovati jedino ponuđač koji je uredno platio sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa i koji dokaže da nije pravosnažno osuđivan za neko od krivičnih djela organizovanog kriminala sa elementima korupcije, pranja novca i prevare, kao i da ima dozvolu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Zainteresovani su obavezni da u svome objektu sa najmanje tri zvjezdice organizuju pun pansion i smještaj u tri jednokrevetne sobe, a ostatak u višekrevetnim sobama.

Smještaj mora biti u pojedinačnim krevetima, svaka soba mora imati klima uređaj, TV prijemnik i frižider, a objekat mora raspolagati parking prostorom za najmanje 20 vozila.

Policajci će u Budvi biti smješteni u periodu od 1. jula do 29. avgusta 2016. godine.

Rukovodilac MUP-a Marković i članovi Komisije za vrednovanje i otvaranje ponuda, potpisali su izjavu da nemaju ekonomski i drugi lični interes koji može kompromitovati njihovu objektivnost i nepristrasnost u postupku javne nabavke.

 

Više pročitajte na: http://volimpodgoricu.me/2016/05/06/policajci-ce-opet-ljetovati-kod-kuljace/