Fokus / Фокус / Fokusi

Tender za Klinički centar poništen, ali ugovor ostaje

Datum: 12.06.2017.

Srbija

26.05.2017.

Izvor: www.juznevesti.com

 

Prema dokumentaciji do koje su došli novinari Južnih vesti, Komisija za zaštitu prava je juče odbacila zahteve "Medicom"-a da poništi potpisani ugovor vredan preko 2 milijarde dinara.

U odluci Komisije se navodi da "nije ispunjen nijedan od zakonskih uslova za poništenje ugovora".

To znači da je validan ugovor koji je potpisan na osnovu nezakonito sprovedenog tendera.

Dok se Ministarstvo zdravlja još nije javno oglasilo, direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović u jutarnjem programu RTS-a nije skrivao zadovoljstvo odlukom Komisije:

"Na moju radost, Komisija za zaštitu prava je odbila žalbu kompanije, ceo postupak nabavke opreme je u toku. Izabrali smo najbolju opremu koja postoji u Evropi, ona će ostati kod nas, a ona koja treba da stigne stići će u narednih nekoliko nedelja. Klinički centar Niš će dobiti najsavremeniju opremu koja će biti na ponos građana Niša i juga Srbije – opremu za 21. vek"  ekao je Radovanović.

Podsetimo, kako su Južne vesti ranije objavile, najpovoljniju ponudu za opremanje novoizgrađene zgrade Kliničkog centra je dala kineska državna kompanija "China sinopharm international corporation", sa kojom je 7. aprila potpisan ugovor o tome.

Međutim, srpska kompanija "Medicom" se žalila i Komisija za zaštitu prava u javnim nabavkama je 18. aprila poništila sporni tender.

Ministarstvo zdravlja je sutradan te informacije okarakterisale kao "lažne informacije", tvrdeći da tender nije poništen, a da je "pre nekoliko dana" stigla žalba "kompanije koja nije ni bila ponuđač", te da se odgovor tek čeka.

Više pročitajte na:

https://www.juznevesti.com/Istrazujemo/Tender-za-Klinicki-centar-ponisten-ali-ugovor-ostaje.sr.html