Fokus / Фокус / Fokusi

Tender za „bustovanje“ komunalne policije

Datum: 12.06.2017.

Srbija

1.06.2017.

Izvor: www.bizlife.rs, www.danas.rs

 

Uprkos merama štednje koje su u državnoj upravi na snazi od 2015. godine, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je tender za popravljanje imidža komunalne policije u javnosti, vredan 2,5 miliona dinara, piše Danas.

Javna nabavka za „analizu stavova javnosti o radu Komunalne policije i obaveštavanje javnosti o aktivnostima“ otvorena je do 22. juna, te će se do tad prikupljati ideje i predlozi za aktivnosti koje bi osvetlale ugled ove službe. Konkursna dokumentacija pokazuje da će ovo biti medijski projekat za reklamiranje komunalne policije, koji podrazumeva saradnju i održavanje odnosa sa tradicionalnim i onlajn medijima, produkciju videa za društvene mreže, „alokaciju finansija za bustovanje“ istih i organizaciju događaja.

Iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave objasnili su za Danas da su ovakve mere pokrenute zbog „određenih situacija na koje su građani ukazivali, događaja iz prošlosti, ali i činjenice da Komunalna policija nije uvek bila pomoć kakvu građani očekuju i zaslužuju“. Oni zbog toga smatraju da je neophodno uspostaviti odnos poverenja između građana i komunalnih policajaca, obaveštavanjem građana o aktivnostima ove službe ali i napominju da to neće biti jedine mere te da su „posvećeni osnaživanju ove službe pre svega kroz edukaciju komunalnih policajaca“.

 

Više pročitajte na: 

http://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/tender-za-bustovanje-komunalne-policije/