Fokus / Фокус / Fokusi

Niški Vodovod kupio “dačije” na tenderu napisanom za "dačije"

Datum: 11.04.2017.

Srbija

03.04.2017.

Izvor: https://www.juznevesti.com

 

JKP “Naissus” kupio je 4 kombija “dačija doker”, koji su plaćeni oko 6 miliona dinara, na tenderu koji je bio napisan tako da su samo "dačije" i mogle da se kupe. U ovom preduzeću kažu da je sve urađeno po zakonu i da će se kombiji koristiti “u skladu sa sektorskim potrebama preduzeća".

Tender je sproveden krajem prošlog meseca, a pisan je tako da se iz dokumentacije lako moglo zaključiti da se traže upravo ova vozila.

Pored jasno precizirane dimenzije vozila i međuosovinskog rastojanja, motora od 4 cilindra i 8 ventila, felni od 15 inča, traženo je i vešanje “tip Mc-Pherson sa donjim pravougaonim ramenima i stabilizatorom”, što je od reči do reči prepisano iz Dačijinig kataloga.

Međutim, u Vodovodu ističu kako je javna nabavka sprovedena po zakonu, a da je svako dalje tumačenje “proizvoljno”.

Ceo postupak je vođen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i Pravilnikom o uređivanju postupka javne nabavke u JKP ``Naissus``-u i bilo kakvo drugo izdvajanje i analiziranje delova postupka, sadržaja tehničke specifikacije i slično možemo nazvati proizvoljnim tumačenjem - kazali su u Vodovodu.

Inače, kombiji su kupljeni od Auto-kuće “Krunić” iz Niša, koja je na tenderu i bila jedini ponuđač.


Niški Vodovod do kraja godine kupuje još najmanje 3 vozila

Prema Planu javnih nabavki za 2017. godinu, niški Vodovod će kupiti još najmanje 3 “multifunkcionalna vozila”.

Planom javnih nabavki JKP ``Naissus`` za 2017. godinu predviđena je nabavka multifunkcionalnih vozila u skladu sa sektorskim potrebama preduzeća, a u cilju kvalitetnog pružanja usluga korisnicima - kazali su u Vodovodu.

Za njih će Vodovod da izdvoji oko 3,5 miliona dinara bez PDV-a, a javna nabavka je, prema planu, trebalo da bude sprovedena ovog meseca, što nije učinjeno.

 

Više informacija pročitajte na sledećem linku: https://www.juznevesti.com/Ekonomija/Niski-Vodovod-kupio-dacije-na-tenderu-napisanom-za-dacije.sr.html