Fokus / Фокус / Fokusi

MINISTAR ZDRAVLJA: Fond zdravstva samo KUKA da nema para, a suštinski NIŠTA NE RADI

Datum: 16.06.2016.

Crna Gora

17.04.2016.

Izvor: www.volimpodgoricu.me

 

Ne zna se da li je iznos od 5,02 miliona eura nedovoljan, jer u toj ustanovi do danas nijesu napravili analizu potrošnje i stanje zaliha koja bi to potvrdila, kazao je u intervjuu za Pobjedu ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt.

Prema njegovim riječima, iznos od 16,44 miliona predstavlja željoteku zdravstvenih ustanova i ne pruža pravu sliku stanja.

Ministar zdravlja je rekao da personalnih nesuglasica sa direktorom Fonda za zdravstveno osiguranje Kenanom Hrapovićem, već da se samo radi o brizi za adekvatno funkcionisanje zdravstvenog sistema.

“Kao i svih godina ranije, Fond je u strukturi ukupnog budžeta za ljekove i medicinska sredstva predlagao novčani iznos, koji je ove godine 44,64 miliona eura. Tako da njih treba pitati zašto nijesu predložili više. Da biste mogli da kažete da vam je za nešto potrebno toliko i toliko novca morate da vodite evidenciju i nadzor o potrošnji i utvrdite realne potrebe”, rekao je on.

Šegrt naglašava da su odlučili da ove godine za ljekove opredijele više novca, jer je “Montefarmova” analiza pokazala da je to garancija da ne dođe do nestašica.

 

Više pročitajte na: http://volimpodgoricu.me/2016/04/17/ministar-zdravlja-fond-zdravstva-samo-kuka-da-nema-para-a-sustinski-nista-ne-radi/