Fokus / Фокус / Fokusi

DANILOVIĆ STOPIRAO JAVNE NABAVKE: Javnost će saznati ko je sve MULJAO

Datum: 16.06.2016.

Crna Gora

14.06.2016.

Izvor: www.vijesti.me

 

Predstavnici opozicije u Vladi pronašli su nepravilnosti u radu institucija, o nekima javnost zna, a neke će tek saznati, poručio je ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović. Kada je posrijedi resor koji vodi, kaže da je neke nabavke već stopirao.

”Nijesmo ništa prepustili slučaju, istražujemo sve do detalja, pa i određene javne nabavke. Neke sam već stopirao, jer za naše prilike nije riječ o malim ciframa. Vjerujem da nam ne trebaju novi automobili za bilo koju potrebu ako ih imamo prilično dovoljan broj”, kazao je Danilović.

Danilović kaže da priča o voznom parku možda nekima ne zvuči bitno,ali mora se u obzir uzeti podatak da MUP ima preko 900 automobila.

Kako kaže ministar, automobil ne može da bude statusni simbol već operativna stvar u MUP-u.

”Ubijeđen sam da će od danas krenuti drugačija reorganizacija kada je posrijedi upotreba voznog parka. Prošle sedmice smo naložili da se da detaljna analiza i da se automobili preraspodijele. Tako da će automobile tačno određene namjene dobiti oni kojima je to potrebno, a ostali će u mjeri profesionalne namjene voziti svoja”, objasnio je ministar.

Opozicioni predstavnici, bez obzira na to iz koje stranke dolaze i bez obzira na to da li su ministri, potpredsjednici Vlade ili raspoređeni po dubini, funkcionišu bez ikakvih problema, objasnio je Danilović.

”U toj komunikaciji ne vidim nikakav problem i rekao bih da jedan vrlo složen proces radimo bez ikakvih poteškoća uz međusobno informisanje i ministarsko i ”po dubini”, kako se to kaže”, saopštio je novinarima Danilović.

Kada je posrijedi problem viška zaposlenih u javnoj upravi Danilović smatra da je najbolje problem riješiti formiranjem posebnog ministarstva koje će se baviti tim. 

 

Više pročitajte na: http://volimpodgoricu.me/2016/06/14/danilovic-stopirao-javne-nabavke-javnost-ce-saznati-ko-je-sve-muljao/