Fokus / Фокус / Fokusi

Sipa i tužilaštvo otvorili istragu oko izrade ličnih dokumenata građana BiH

Datum: 03.06.2016.

Bosna i Hercegovina

01.06.2016.

Izvor: www.novosti.rs

 

Bivši direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmenu podataka BiH (IDDEEA) Siniša Macan uhapšen je juče u Banjaluci po nalogu Tužilaštva BiH. Macan je oko 11 sati u pratnji pripadnika SIPA izveden kroz podzemnu garažu u Gundulićevoj ulici, gde ima stan i odvezen za Sarajevo na dalje ispitivanje u SIPA i Tužilaštvo BiH.


Macan je osumnjičen da je učestvovao u malverzacijama oko dobijanja tendera za izradnju ličnih dokumenata BiH, koji je dobila firma "Milbauer" iz Banjaluke. Posao je bio vredan oko 104 miliona maraka, a Tužilaštvo BiH i SIPA istražiće i da li su bile realne cene izrade ličnih dokumenata BiH i kako je čitav tender odrađen.
 Uhapšeni Siniša Macan, osumnjičen je za zloupotrebu položaja i nezakonitosti u procesu izbora firme "Milbauer" iz Banjaluke za učestvovanje u izradi osobnih dokumenata za građane BiH. "Milbaueru" je omogućeno da dobijanjem ovog posla i formiranjem i određivanjem cene dokumenata, stekne nezakonitu imovinsku korist. Vrednost navedenog ugovora veća je od 100 miliona maraka. 
Više pročitajte na: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:607943-Sinisa-Macan-iza-resetaka